Het Leuvens Alumnikoor

Het Leuvens Alumnikoor bestaat uit zo’n veertig enthousiaste zangers. Het Alumnikoor werd twee jaar geleden opgericht en werkt vanaf oktober aan zijn derde programma.

Het begin

Het Leuvens Alumnikoor zag het licht toen enkele alumni van de KU Leuven – niet toevallig oud-leden van het Leuvens Universitair Koor – het wilde idee hadden om de Messe pour double chœur a cappella van Frank Martin uit te voeren.

Het idee werd realiteit na een oproep waarop prompt meer dan vijftig zangers reageerden. Aangemoedigd door die grote interesse werden de plannen voor het avontuurlijke project verder uitgewerkt.

In oktober 2022 bracht het koor zijn eerste concerten, in Mechelen en Leuven. De zangers studeerden op korte tijd een ambitieus programma in onder de professionele leiding van Koen Vits.

Intussen timmert het koor aan zijn derde project.

 Team

Pauline Appeltans (bestuurslid)
Hannah Reynaert (bestuurslid)
Pieter Schumacher (bestuurslid)
Jan Vanstockem (bestuurslid)
Charlotte Vekemans (bestuurslid)

Koen Vits (dirigent)

Artistieke leiding

Het Leuvens Alumnikoor staat onder leiding van Koen Vits.

Koen Vits dirigeert het mannenkoor Terpander, het gemengd koor Tourdion, het Leuvens Alumnikoor en de koren van de Academie Regio Tienen. Eerder dirigeerde hij onder meer het Leuvens Universitair Koor en jong-dameskoor Arion. Hij leidt het jaarlijkse koorproject Koor XL van Koor&Stem en is docent koordirectie aan de academies van Tienen en Mol.

Koen Vits studeerde koordirectie en compositie aan het Lemmensinstituut in Leuven.

 Partners

Het Leuvens Alumnikoor kan rekenen op de logistieke steun van de Dienst Cultuur en de Dienst Alumni van de KU Leuven.

Het Leuvens Alumnikoor zet fair practice hoog op de agenda en onderschrijft de principes van Juist is Juist. Het koor ziet erop toe dat culturele professionals correct worden vergoed.