Deelnemen

Ontdek alle gedaanten van Jules Van Nuffel

Vanaf november werkt het Leuvens Alumnikoor aan een project rond grootmeester Jules Van Nuffel. Ontdek zijn muziek vanop het podium.

Jules Van Nuffel?

De naam zegt je misschien niets, maar we kunnen je zeggen dat zijn muziek de moeite is. Van Nuffel was ooit directeur van het Lemmensinstituut, en hij richtte in Mechelen het Sint-Romboutskoor op. Maar daarnaast was hij ook componist, en zijn muziek voor koor is ronduit indrukwekkend. Luister maar.

Wie staat er op het podium?

Voor het Van Nuffel-project werkt het Leuvens Alumnikoor samen met drie andere koren uit Leuven en Mechelen: het Kathedraalkoor, het Onze-Lieve-Vrouwkoor en A Chantar.

Zo stellen we koor samen van meer dan honderd zangers om de muziek van Van Nuffel te laten klinken zoals die in zijn tijd klonk. Geloof ons: in zo’n koor zingen, dat wil je niet missen. Wist je dat het koor van Van Nuffel zo groot was dat hij een tafelpoot gebruikte om te dirigeren?

Het project staat onder leiding van twee ervaren dirigenten: Koen Vits en Johan Van Bouwelen. Zij kennen het werk van Van Nuffel door en door.

Wie kan deelnemen?

Iedereen kan zich kandidaat stellen om deel te nemen. Het koor mikt op alumni van KU Leuven, maar iedereen die interesse heeft om mee te zingen, is welkom.

Wat moet ik kunnen?

We zullen tijdens repetities muziek instuderen vanaf partituren, en ook af en toe vragen om thuis aan de muziek te werken. Het is dus handig als je noten kunt lezen, maar dat hoeft niet. Koorervaring is een plus. Twijfel je? Twijfel dan niet om een stemproef te komen doen. Wij luisteren naar je stem en kijken of het project iets voor jou is.

Zijn er audities?

Ja, we organiseren stemproeven/audities om ervoor te zorgen dat iedereen meekan. Wie eerder al meezong met het Leuvens Alumnikoor hoeft niet opnieuw auditie te doen. De stemproeven gaan door op 24 en 31 oktober, ’s avonds in Leuven.

Zijn deze data niet mogelijk voor jou? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel kost het om deel te nemen?

We vragen € 35 inschrijvingsgeld.

Dat bedrag gebruiken we onder meer om partituren aan te kopen en de dirigent te betalen. Vormt dit bedrag een drempel voor jou? Neem dan contact met ons op.

Verder sta je zelf in voor het vervoer van en naar de repetitie- en concertlocaties.

Welke data moet ik vrijhouden?

• Stemproeven (voor nieuwe leden): 24 of 31 oktober 2022, een tijdslot tussen 19:30 en 22:00.
  • Repetities (maandagen, 19:45-22:00, Leuven): 7/11/2022, 21/11, 28/11, 12/12, 9/1/2023, 23/1, 13/2, 27/2, 14/3 (dinsdag!), 1/5, 15/5.
  • Repetitienamiddagen (zondagen, 14:00-20:00): 26/3 (Leuven), 23/4 (Mechelen).
  • Voorgenerale: wo 24/5 (19:30-22:00, Mechelen).
  • Generale: ma 29/5 (19:30-22:00, Leuven).
  • Concerten: do 1 juni (avond, Leuven), za 3 juni (avond, Mechelen).

Opgelet: deze kalender kan nog gewijzigd worden.

Hoe schrijf ik me in?

Heel eenvoudig:

1. Druk op de knop.
  2. Vul het formulier in.
  3. Schrijf je in voor een stemproef via de link in het formulier (alleen voor nieuwe leden).