Deelnemen

Het Leuvens Alumnikoor zoekt zangers (s/a/t/b) voor zijn vierde project

Schollaert & Liszt

Vanaf september/oktober werkt het Leuvens Alumnikoor aan een Passieconcert, met de Via Crucis van Schollaert en die van Liszt als centrale werken.

We repeteren ongeveer tweewekelijks in Leuven. Het concert wordt voor Pasen 2025 ingepland.

Zin om mee te zingen? Hou dan zeker deze pagina in de gaten voor de inschrijvingslink en info over de stemproeven, repetitie- en concertdata. Je kan ons ook altijd al contacteren via info@leuvensalumnikoor.be

Wie staat er op het podium?

Het Leuvens Alumnikoor is een projectkoor en bestaat uit zo’n veertig enthousiaste zangers. Het Alumnikoor werd drie jaar geleden opgericht en werkt vanaf september/oktober aan zijn vierde programma. Het koor staat onder leiding van Koen Vits.

Wie kan deelnemen?

Iedereen kan zich kandidaat stellen om deel te nemen. Het koor ontstond in de schoot van de KU Leuven, maar ook wie geen band heeft met de universiteit, is meer dan welkom.

Wat moet je kunnen?

We zullen tijdens repetities muziek instuderen met partituren, en ook af en toe vragen om thuis aan de muziek te werken. Het is dus handig als je noten kunt lezen, maar dat hoeft niet. Koorervaring is een plus. Twijfel je? Twijfel dan niet om een stemproef te komen doen. Wij luisteren naar je stem en kijken samen met jou of het project iets voor jou is.

Zijn er audities?

Ja, we organiseren stemproeven/audities om ervoor te zorgen dat iedereen meekan. Wie eerder al meezong met het Leuvens Alumnikoor hoeft niet opnieuw auditie te doen.

De datum van de stemproeven volgt zo snel mogelijk.

Is dat moment niet mogelijk voor jou? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel kost het om deel te nemen?

We vragen € 40 inschrijvingsgeld.

Dat bedrag gebruiken we, samen met andere inkomsten, om partituren aan te kopen en de dirigent te betalen. Vormt dit bedrag een drempel voor jou? Neem dan contact met ons op.

Welke data moet ik vrijhouden?

  • Nieuwe data volgt snel!

We vullen de kalender nog aan met vrijblijvende kennismakingsactiviteiten. We spannen ons in om deze kalender verder niet meer te wijzigen, maar aanpassingen blijven mogelijk.

Hoe schrijf ik me in?

Eens alle details en data gekend zijn, voegen we een inschrijvingslink toe aan deze pagina. Heb je nu toch al vragen? Contacteer ons dan via info@leuvensalumnikoor.be