Deelnemen

Het Leuvens Alumnikoor zoekt zangers (s/a/t/b) voor zijn derde project

William Shakespeare

Vanaf oktober werkt het Leuvens Alumnikoor aan een programma rond William Shakespeare.

We repeteren ongeveer tweewekelijks in Leuven. Op 26 april geven we een concert.

Zin om mee te zingen?

William Shakespeare

William Shakespeare heeft zelf geen muziek geschreven. Dat weten we wel zeker. Toch zou de muziekgeschiedenis er zonder hem heel anders hebben uitgezien. Dat vermoeden we toch. Zijn teksten vormden eeuwenlang en tot op vandaag een inspiratiebron voor componisten.

Het Alumnikoor belicht de wereldberoemde dichter vanuit twee perspectieven. We zingen muziek uit zijn tijd, muziek die – rechtstreeks of onrechtstreeks – doorklinkt in zijn gedichten. Daarnaast zingen we muziek op tekst van de grootmeester. In die muziek komt zijn poëzie helemaal tot leven.

Hier al een tipje van de sluier:

Wie staat er op het podium?

Het Leuvens Alumnikoor is een projectkoor en bestaat uit zo’n veertig enthousiaste zangers. Het Alumnikoor werd twee jaar geleden opgericht en werkt vanaf oktober aan zijn derde programma. Het koor staat onder leiding van Koen Vits.

Wie kan deelnemen?

Iedereen kan zich kandidaat stellen om deel te nemen. Het koor ontstond in de schoot van de KU Leuven, maar ook wie geen band heeft met de universiteit, is meer dan welkom.

Wat moet je kunnen?

We zullen tijdens repetities muziek instuderen met partituren, en ook af en toe vragen om thuis aan de muziek te werken. Het is dus handig als je noten kunt lezen, maar dat hoeft niet. Koorervaring is een plus. Twijfel je? Twijfel dan niet om een stemproef te komen doen. Wij luisteren naar je stem en kijken samen met jou of het project iets voor jou is.

Zijn er audities?

Ja, we organiseren stemproeven/audities om ervoor te zorgen dat iedereen meekan. Wie eerder al meezong met het Leuvens Alumnikoor hoeft niet opnieuw auditie te doen.

De stemproeven gaan door op 18 september, ’s avonds in Leuven. Details ontvang je na inschrijving.

Is dat moment niet mogelijk voor jou? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel kost het om deel te nemen?

We vragen € 40 inschrijvingsgeld.

Dat bedrag gebruiken we, samen met andere inkomsten, om partituren aan te kopen en de dirigent te betalen. Vormt dit bedrag een drempel voor jou? Neem dan contact met ons op.

Welke data moet ik vrijhouden?

  • Stemproeven (voor nieuwe leden): 18/9/2023 (een tijdslot tussen 18:30 en 21:00).
  • Repetities (maandagen, 19:45-22:00, Leuven): 2/10/2023, 16/10, 6/11, 13/11, 11/12, 18/12, 8/1/2024, 22/1, 19/2, 26/2, 25/3, 15/4.
  • Repetitiedagen (zondagen, hele dag): 26/11/2023, 10/3/2024.
  • Generale repetitie: maandag 22/4 (avond).
  • Concert: vrijdag 26/4 (avond).

We vullen de kalender nog aan met vrijblijvende kennismakingsactiviteiten. We spannen ons in om deze kalender verder niet meer te wijzigen, maar aanpassingen blijven mogelijk.

Hoe schrijf ik me in?

Heel eenvoudig:

  1. Druk op de knop.
  2. Vul het formulier in.
  3. Schrijf je in voor een stemproef via de link in het formulier (alleen voor nieuwe leden).